Гарріс дещо випереджає Трампа у шести ключових штатах

П'ятниця, 27 вересня 2024, 16:10 - Марія Ємець

Кандидатка у президенти від Демократичної партії, віцепрезидентка Камала Гарріс дещо випереджає кандидата від республіканців, експрезидента Дональда Трампа у шести "хитких штатах", від яких найбільше залежить результат виборів.

[SOURCE]Як повідомляє The Hill, пише "Європейська правда", про це свідчить оприлюднене 26 вересня опитування Bloomberg News/Morning Consult.

Гарріс на 7 відсоткових пунктів випереджає Трампа у Неваді (52% до 45%), на 5 відсоткових пунктів – у Пенсильванії (51% до 46%), на три відсоткових пункти – в Аризоні та Мічигані. 

З мінімальним відривом Гарріс попереду також у Північній Кароліні (50% проти 48%) і Вісконсині (49% проти 48%), тоді як у Джорджії обох кандидатів готові підтримати по 49% виборців.

Більшість цих результатів, окрім Невади й Пенсильванії – у межах статистичної похибки.

В цілому ж у сімох ключових штатах Гарріс на три відсоткових пункти випереджає Трампа. У разі рейтингів за участі інших кандидатів Гарріс нарощує відрив до чотирьох відсоткових пунктів. 

Збір даних для опитування проводився 19-25 вересня серед 6165 зареєстрованих виборців у відповідних штатах. Для опитування у Неваді статистична похибка складає 4 відсоткових пункти, решти штатів – три відсоткових пункти.

Нагадаємо, найближчим часом президент України Володимир Зеленський, який перебуває з візитом у США, має зустрітися з Дональдом Трампом.

Читайте також: Зеленський в американському пеклі: чому візит до США приніс стільки проблем і як їх вирішувати.