Норвегія встановила світовий рекорд з кількості проданих електромобілів

Новини — Вівторок, 3 вересня 2024, 09:19 —

Продажі електромобілів у Норвегії встановили новий світовий рекорд: серед нових автівок, придбаних жителями країни в серпні, на електромобілі припало 94%.

Про це повідомило AFP із посиланням на дані Норвезької дорожньої федерації (OFV), пише "Європейська правда".

За даними OFV, продажі електромобілів у Норвегії в серпні зайняли 94% ринку, що стало новим світовим рекордом.

Як розповіли в OFV, найпопулярніші електромобілі – Tesla Model Y (18,8% продажів), трохи менша частка в Hyundai Kona і Nissan Leaf.

Реклама:

У серпні норвежці купили 10 480 нових електромобілів, а з початку року їх загальна кількість зросла до 68 435.

В інших країнах Європи високі ціни та недостатньо розвинена інфраструктура гальмують просування електромобілів. 

Крім того, зросли продажі гібридних моделей, які об'єднують двигуни на викопному пальному з електричними батареями.

Норвегія поставила собі за мету до 2025 року продавати лише автомобілі з нульовим рівнем викидів, що на 10 років випереджає відповідну мету ЄС. Країна пропонує широкі податкові пільги, які роблять електромобілі конкурентоспроможними за ціною.

"Жодна країна у світі не наближається до Норвегії в "гонитві електромобілів". Якщо ця тенденція збережеться, ми незабаром будемо на шляху до досягнення нашої мети – 100% переходу на автомобілі з нульовим рівнем викидів до 2025 року", – заявив директор OFV Ойвінд Солберг Торсен.

Для порівняння, за даними Європейської асоціації автовиробників Automobile Manufacturers Association, у липні загалом у ЄС електромобілі становили лише 12,1% продажів нових автівок.

Нагадаємо, 26 серпня стало відомо, що Канада планує запровадити мита на електромобілі з Китаю, з метою захисту вітчизняних виробників. Оттава оголосила про такі плани слідом за аналогічними кроками ЄС та США. Китай гнівно відреагував на цю заяву та пригрозив вжити контрзаходи. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: