Жінки частіше обирають кандидатуру Гарріс, ніж Трампа

Опитування
Новини — Вівторок, 3 вересня 2024, 10:49 —

Американська віцепрезидентка Камала Гарріс збільшила розрив з кандидатом у президенти США від Республіканської партії Дональдом Трампом серед жінок, а це може стати ключовим фактором на майбутніх виборах.

Про це повідомило видання The Hill із посиланням на результати низки опитувань, передає "Європейська правда".

За результатами опитування ABC News/Ipsos, Гарріс випередила Трампа серед жінок з відривом у 54% до 41%, натомість республіканець випередив віцепрезидентку з результатом 51% проти 46% серед чоловіків.

Журналісти зауважили, що перед Національним з'їздом Демократичної партії минулого місяця Гарріс випереджала Трампа на 6% серед цієї демографічної групи.

Реклама:

Серед дорослих та зареєстрованих виборців Гарріс випередила Трампа зі співвідношенням 50% до 46%, а серед потенційних виборців – з результатом 52% до 46%. За індексом опитувань The Hill і Decision Desk HQ, Гарріс випереджає Трампа на 4,1 пункту по всій країні.

Водночас за результатами нового опитування, після з'їзду Демократичної партії Гарріс не побачила значного зростання загальної підтримки, хоча і зберегла незначну перевагу над Трампом у загальнонаціональному рейтингу.

Нагадаємо, 30 серпня повідомлялося, що Гарріс лідирує чи йде поруч із Трампом у кожному із семи ключових штатів, які, як вважається, вирішуватимуть долю виборів.

Як відомо, Гарріс на з’їзді демократів 19-22 серпня символічно прийняла номінацію від Демократичної партії на посаду президента США.

Фактично вона почала кампанію ще наприкінці липня, коли про рішення не балотуватись на другий термін оголосив президент Джо Байден, і відтоді її рейтинг в опитуваннях стабільно зростав.

Читайте також про те, як змінюється кампанія опонента Гарріс Дональда Трампа і які помилки він робить: Ціна помилок Трампа. Як та чому колишній президент втрачає лідерство на виборах у США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: