Польща не планує запроваджувати обмеження на тлі сплеску COVID-19

Новини — Вівторок, 3 вересня 2024, 19:05 —

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що в країні не планують запроваджувати обмежень, пов’язаних із COVID-19, на тлі нинішнього зростання кількості хворих.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на RMF FM.

Туск визнав, що масштаб захворюваності на COVID-19 у Польщі більший, ніж показують офіційні дані. За його словами, це пов'язано з тим, що готовність до тестування є нижчою, як і відчуття ризику, пов'язаного з інфікуванням.

Польський прем’єр водночас підкреслив, що керуватиметься вказівками експертів та лікарів та ставитиметься до їхніх рекомендацій "серйозніше, ніж наші попередники".

Реклама:

"Сьогодні я можу практично запевнити вас, що уряд не запроваджуватиме обмежень у найближчому майбутньому", – підсумував він.

У звітах Міністерства охорони здоров'я Польщі зростання кількості інфікованих COVID-19 простежується з початку липня, коли було зафіксовано близько 60 випадків зараження на добу.

На початку серпня в Польщі вже фіксували понад 400 інфікувань на день, а із середини місяця показник різко зріс удвічі.

Згідно з прогнозами, пік захворюваності на COVID-19 у Польщі очікується в другій половині жовтня.

Нагадаємо, у Нідерландах людей віком за 60 років почали запрошувати на додаткове щеплення від коронавірусу у зв’язку з активним поширенням нового варіанта вірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: