У невеликому місті в Австрії обвалився підвал будинку: двоє загиблих

Середа, 4 вересня 2024, 10:37 - Уляна Кричковська

В австрійському місті Шердінг обвалився підвал під будинком під час будівельних робіт, внаслідок чого загинули двоє чоловіків.

Про це повідомило видання Spiegel із посиланням на слова пресофіцера Маркуса Оппіца, передає "Європейська правда".

За даними видання, двоє будівельників загинули в результаті обвалу підвалу під будинком. Їхню смерть зміг констатувати лікар швидкої допомоги після багатогодинних пошуків.

Склепіння підвалу в містечку Верхньої Австрії обвалилося під час будівельних робіт у вівторок вранці. Один чоловік зміг звільнитися, двоє інших робітників опинилися під завалами. 

Рятувальні роботи виявилися дуже складними: оскільки вся будівля перебувала під серйозною загрозою обвалу, близько 80 рятувальників намагалися дістатися до двох чоловіків через сусідній будинок.

З вечора 3 вересня також працював керований робот-екскаватор, а військові Збройних сил Австрії шукали чоловіків за допомогою звукового обладнання для локалізації.

Нагадаємо, у Німеччині у четвер, 29 серпня, сталася серйозна аварія на старому закритому мосту через Рейн неподалік Кельна. Внаслідок інциденту загинув один з будівельників, ще шестеро отримали поранені, причому двоє з них – важкі.

Раніше повідомляли, що у німецькому Гамбурзі перекинувся будівельний кран висотою близько 20 м і частково впав на два сусідні житлові будинки.

Нагадаємо, у липні в італійському місті Неаполь двоє людей загинули і ще тринадцять постраждали внаслідок обвалу балкона будинку.

А перед цим у місті Лозанна двоє людей загинули через обвал будівельного риштування.