Шольц: Німеччина замовила 17 систем ППО IRIS-T для України

Новини — Середа, 4 вересня 2024, 16:35 —

Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час візиту на військову базу неподалік міста Кіль у середу, 4 вересня, підтвердив замовлення додаткових систем протиповітряної оборони IRIS-T різної конфігурації для Бундесверу та українських Збройних Сил.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Bloomberg.

У своєму виступі на базі німецьких ВПС Шольц сказав, що закупівля для Бундесверу шести систем IRIS-T відіграватиме ключову роль у зміцненні європейської ініціативи протиповітряної оборони "Небесний щит", в якій бере участь 21 країна.

Також він заявив про замовлення 17 систем IRIS-T для України. Агентство DPA уточнює, що йдеться про вісім систем середньої дальності (SLM) та ще дев'ять – малої (SLS). Чотири системи SLM і три SLS уже перебувають в Україні.

Реклама:

Німецький канцлер заявив, що ці системи допомогли збити понад 250 російських ракет, дронів і безпілотників і врятувати багато життів. Чотири з них – по дві середньої та малої дальності – будуть відправлені до кінця цього року, а решта – з наступного, пообіцяв він.

"Це свідчить про те, що німецька підтримка України не припиняється", – підкреслив Шольц.

Німецький урядовець у коментарі Bloomberg уточнив, що до 2026 року Україна отримає від Німеччини 24 системи IRIS-T: 12 середньої дальності і 12 малої дальності. Раніше про постачання систем IRIS SLM-T повідомляло агентство Reuters.

Нагадаємо, минулого місяця офіційний Берлін підтвердив передання Києву системи ППО IRIS-T ближньої дії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: