Міністр оборони Естонії: Україна ставить на добровільне повернення чоловіків, які за кордоном

Новини — Середа, 4 вересня 2024, 16:43 —

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур підтвердив, що між Таллінном і Києвом є розмови щодо повернення військовозобов’язаних українців з-за кордону, але зазначив, що Україна робить ставку на добровільне повернення чоловіків.

Про це він сказав в інтерв'ю "Європейській правді".

Певкура запитали, чи бачить він варіанти, як Естонія може допомогти Україні повернути додому військовозобов’язаних громадян.

Міністр відповів, що Естонія співпрацює з українським урядом і "перевіряє, що говорить про це міжнародне право і як ми можемо діяти". 

Реклама:

"Підкреслюю, що ми співпрацюємо з українським урядом настільки, наскільки це можливо. Та зараз, наскільки я розумію, український уряд зосередився на тому, щоб запропонувати цим людям можливість повернутися добровільно. Ми розуміємо, що це дуже складне завдання, але давайте подивимося, як розвиватимуться події і як український уряд вирішуватиме питання мобілізації", – зазначив Певкур. 

Також він висловив думку, що завдяки операції у Курській області Україна може отримати кращі позиції для переговорів з Росією.

Читайте також повний текст інтерв’ю: "Треба бути готовими до нападу Росії на НАТО. Ми серед країн, де ризик є найбільшим"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: