У Римі розмірковують над запровадженням плати за відвідування відомого фонтану Треві

Новини — Середа, 4 вересня 2024, 18:19 —

У Римі розглядають запровадження плати для туристів за відвідування деяких найпопулярніших місць, як відомий фонтан Треві, із квотами і завчасним плануванням візиту.

Про це повідомляє Corriere della Sera, пише "Європейська правда". 

Радник мерії з питань туризму і масових заходів Алессандро Онорато розповів, що у місті думають над заходами, які допомогли б зменшити потоки туристів біля найвідоміших пам’яток.

Венеція обмежила розмір туристичних груп до 25 осіб

Реклама:

Він розповів, що для таких місць, як відомий фонтан Треві, це міг би бути доступ за квотами та з резервацією часу, за символічну плату у розмірі 1 євро. 

Такий підхід дозволив би контролювати кількість людей, які одночасно перебувають біля пам’ятки, та боротися з поїданням піци чи морозива у таких місцях.  

Також у фокусі уваги проблема житла неготельного типу за невелику ціну, кількість якого стрімко зростає.  У місті вважають, що це може створити велику пропозицію непрезентабельних "комірчин" з мінімальними умовами, і це вдарить по репутації столиці.  

У Греції також готують пакет заходів для вирішення проблем, спричинених масовим туризмом.

Суд іспанської Севільї нещодавно підтвердив право міської влади відключати водопостачання нелегальним туристичним апартаментам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: