CNN: США публічно звинуватять Росію у спробах втрутитись у вибори 2024 року

Новини — Середа, 4 вересня 2024, 18:39 —

Адміністрація Джо Байдена в середу, 4 вересня, може публічно звинуватити Росію у спробах вплинути на цьогорічні президентські вибори у США через підконтрольні Кремлю ЗМІ та онлайн-платформи.

Про це телеканалу CNN повідомили шість поінформованих джерел, пише "Європейська правда".

За інформацією CNN, у середу США оголосять про низку кроків, спрямованих на протидію втручанню Кремля. Серед іншого, Білий дім оголосить публічне засудження, а Міністерство юстиції – заходи, спрямовані на притягнення до відповідальності суб’єктів втручання.

Джерела телеканалу кажуть, що насамперед ітиметься про російський пропагандистський телеканал іномовлення RT, а також дезінформаційні операції Росії, які здійснюються як через американських, так і неамериканських суб’єктів.

Реклама:

Також, пише CNN, США можуть оголосити про причетність до втручання у вибори компанію "Агентство соціального дизайну", яка вже перебуває під санкціями через створення фейкових інформаційних сайтів у Європі.

Як ідеться в матеріалі, це стане найбільш суттєвою реакцією Вашингтона на ймовірні російські операції впливу на американських виборців.

Вона настане після того, як у серпні США звинуватили Іран у спробі зламати виборчі кампанії Дональда Трампа і Камали Гарріс – на тлі заяв кандидата в президенти від Республіканської партії, що іранські хакери отримали доступ до внутрішнього листування.

Американська розвідка раніше повідомляла, що іноземні вороги США намагатимуться впливати на президентські вибори в листопаді 2024 року, пристосовуючи свої операції до внутрішньополітичних подій у країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: