В Ірландії створять спецкомісію для розслідувань випадків сексуального насильства у релігійних школах

Новини — Четвер, 5 вересня 2024, 09:22 —

Уряд Ірландії створить спеціальну комісію, яка буде займатиметься розслідування випадків сексуального насилля у школах, якими керують католицькі релігійні ордени – це рішення було прийнято після оприлюднення відповідного звіту.

Про це повідомило видання Euronews, передає "Європейська правда".

Урядове розслідування виявило майже 2400 випадків сексуального насильства у сотнях шкіл, якими керують релігійні ордени по всій Ірландії.

Розслідування виявило, що в період з 1927 по 2013 рік у 308 школах по всій країні були 884 ймовірні ґвалтівники, а понад половина людей, звинувачених у насильстві, вже померли.

Реклама:

Більшість заяв надійшла від 42 органів, які раніше керували або продовжують керувати школами, у 17 спеціальних школах зареєстрували 590 заяв щодо 190 ймовірних ґвалтівників. Під час розслідування опитано отримано письмові заяви від 149 постраждалих, більшість з яких – від чоловіків 50-60 років.

Опитані розповіли, що "їх розбещували, роздягали та накачували наркотиками", все відбувалося в атмосфері страху та мовчання. Це насильство призвело до проблем із психічним здоров’ям у жертв та виникнення наркотичної залежності.

Міністерка освіти Ірландії Норма Фолі назвала звіт "жахливим документом, що містить деякі з найжахливіших фактів сексуального насильства".

Уряд Ірландії розпочав розслідування у 2022 році після виходу фільму радіомовника RTÉ, в якому йшлося про випадки сексуального насильства у школі Blackrock College, жертвами якого, як стверджується, стали 57 людей.

Йшлося про звинувачення у зловживаннях з боку священників та релігійних організацій, що відносяться переважно до католицької церкви, а також щодо єзуїтів, отців-кармелітів, християнських братів, сестер милосердя та місіонерів Найсвятішого Серця.

У травні повідомлялося, що міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню створить спеціальну робочу групу для кращого захисту жертв сексуального насильства в армії та покарання винних.

А у квітні Іспанія схвалила план, спрямований на відшкодування та економічну компенсацію жертвам сексуального насильства, скоєного представниками католицької церкви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: