В уряді Німеччини запропонували план депортації мігрантів до Руанди

Четвер, 5 вересня 2024, 09:42 - Уляна Кричковська

Уповноважений німецького уряду з питань міграції Йоахім Штамп запропонував депортувати до Руанди мігрантів, які нелегально прибувають до Європейського Союзу, оскільки Берлін розглядає заходи щодо обмеження прибуття біженців до блоку.

[SOURCE]Його слова цитує агентство Reuters, передає "Європейська правда".

Штамп заявив, що ЄС може використати наявні притулки в Руанді, які спочатку призначалися для реалізації плану Великої Британії щодо відправки нелегальних мігрантів до східноафриканської країни у 2022 році. 

Як відомо, британський план депортації до Руанди був скасований новим урядом Кіра Стармера в липні.

Німецький уповноважений пропонує, аби процедури надання притулку в Руанді проводилися під наглядом ООН.

"Наразі ми не маємо жодної третьої країни, яка б зголосилася, за винятком Руанди", – сказав він.

Він наголосив, що ця модель буде спрямована саме на біженців, які перетинають східні кордони ЄС.

"Я пропоную сконцентруватися на цій групі. Це близько 10 тисяч осіб на рік", – сказав Штамп.

Ця пропозиція з'явилася на тлі зростаючого тиску на правлячий коаліційний уряд Німеччини з вимогою обмежити нелегальну міграцію.

Нагадаємо, 29 серпня, на тлі резонансу довкола теракту у Золінгені уряд Німеччини узгодив пакет заходів щодо міграції і притулку.

Лідер опозиційної ХДС Фрідріх Мерц закликав до загальної заборони на прийом людей з Сирії та Афганістану. Генеральний секретар СДПН Кевін Кюнерт і міністр юстиції Марко Бушманн відкинули цю пропозицію, посилаючись на конституцію. 

30 серпня Німеччина вперше за час, коли влада в Афганістані повернулася до "Талібану", депортувала туди злочинців-громадян Афганістану.