У Блінкена розповіли, як вони разом з Кулебою виборювали ППО для України

Новини — Четвер, 5 вересня 2024, 09:58 —

У Держдепі США заявили, що глава МЗС Дмитро Кулеба, який подав у відставку, був "надзвичайним партнером Сполучених Штатів у роботі на підтримку України".

Про це заявив на брифінгу 4 вересня речник Держдепу Метью Міллер, повідомляє "Європейська правда".

У Держдепі високо оцінили роль міністра Кулеби  у роботі, "яку ми робили, щоб мобілізувати дипломатичну підтримку".

"У певному сенсі міністр закордонних справ Кулеба був нашим головним партнером у поїздках по всьому світу, намагаючись отримати дипломатичну підтримку як для підтримки України, так і для притягнення Росії до відповідальності", – сказав Міллер.

Реклама:

Він також розповів про зустрічі Блінкена і Кулеби.

"Іноді вони зустрічаються на цих зустрічах і перше, про що вони говорять, – один з них скаже: "Я знаю, що ця країна має систему протиповітряної оборони, яку вони могли б надати, якщо інша країна зможе допомогти їм чимось іншим", і вони насправді торгуються, намагаючись з'ясувати, як вирішити дуже конкретні проблеми, що стоять перед Україною", – розповів Міллер.

У Держдепартаменті США також повідомили про розмову держсекретаря Ентоні Блінкена з його українським візаві Дмитром Кулебою, який подав заяву про відставку.

Держсекретар висловив вдячність за тісне партнерство, яке США та Україна розвинули в ході багатьох заходів, і підтвердив незмінну підтримку Сполученими Штатами народу України, який захищає себе, свою батьківщину і свою свободу від російської агресії.

Очільниця Міністерства закордонних справ Німеччини Анналена Бербок напередодні заявила, що мало з ким працювала так тісно, як з очільником українського МЗС Дмитром Кулебою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: