Зеленський про відмову Монголії арештувати Путіна: Поважають вбивцю більше, ніж міжнародне право

Новини — Четвер, 5 вересня 2024, 15:03 —

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Монголія проявила неповагу до міжнародного права, коли не заарештувала очільника Кремля Владіміра Путіна під час візиту до країни.

Про це український президент сказав в інтерв’ю NBC News, передає "Європейська правда".

Зеленський акцентував, що якщо Монголія не поважає міжнародне право – то вона й приймає Путіна, попри те, що у країні впроваджений Римський статут.

Президент вважає, що такі дії – це відповідь Монголії на міжнародне право: поважає його країна чи ні.

Реклама:

"Ні, не поважають. Вони Путіна поважають більше, ніж міжнародне право. Більша повага Монголії сьогодні демонструється до вбивці, ніж до міжнародного права. До війни, ніж до миру", – наголосив Зеленський.

Він також додав, що якщо кілька країн не поважають міжнародне право – це не означає, що не буде відповідальності тієї чи іншої людини.

"Бо більшість країн все одно чекатимуть на відповідальність, і вона все одно буде", – підсумував глава держави.

Візит Путіна до Монголії 3 вересня став першим візитом до держави-учасниці Римського статуту МКС після того, як у березні 2023 року суд видав ордер на його арешт через причетність до викрадення українських дітей.

Як писали раніше ЗМІ, монгольська влада нібито запевнила Путіна, що арештовувати його не буде. У самій країні це пояснити енергетичною залежністю від РФ.

Європейський Союз висловив жаль з приводу того, що влада Монголії вирішила прийняти Путіна та проігнорувала ордер Міжнародного кримінального суду на його арешт.

Більше про цю подію читайте у статті "ЄвроПравди": Міжнародне право сили. Які наслідки потягне відмова Монголії арештувати Путіна за ордером МКС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: