Мадрид забороняє прокат електросамокатів

Новини — Четвер, 5 вересня 2024, 17:14 —

Мер Мадрида Хосе Луїс Мартінес-Алмейда в четвер, 5 вересня, оголосив про відкликання ліцензії в операторів електросамокатів, які, за його словами, не змогли запровадити обмеження на пересування своїх клієнтів або контролювати їхнє паркування.

Про це повідомляє "Європейська правда".

З травня 2023 року міська рада Мадрида врегулювала ринок оренди електросамокатів, дозволивши в місті діяльність трьох прокатних сервісів – амстердамської компанії Dott, німецької Tier Mobility та американської Lime.

Кожній компанії дозволили здавати в оренду по 2000 електросамокатів через додаток Uber.

Реклама:

Водночас сервіси мали надати владі Мадрида доступ до своїх даних, а також врегулювати паркування самокатів і обмеження на їхнє користування в деяких місцях – наприклад на пішохідних вулицях або поблизу історичних парків.

Німецьке місто заборонило прокатні електросамокати

За словами Мартінеса-Алмейди, Lime, Dott і Tier Mobility не виконали цих умов, тож із жовтня 2024 року їхні ліцензії будуть анульовані, а іншим сервісам прокату електросамокатів видавати ліцензії не планують.

"Ринок виявився нездатним відповідати вимогам, встановленим мерією для забезпечення найвищого рівня безпеки для громадян", – констатував мер іспанської столиці.

Мадрид – не перше велике місто, яке йде на такі обмеження.

Минулого року Париж став першою європейською столицею, де після громадських консультацій заборонили прокат електросамокатів.

У Латвії з квітня 2024 року заборонено виїздити на проїжджу частину на незареєстрованому самокаті, і до самокатів застосовуються швидкісні обмеження. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: