Новий глава МЗС України обрав партнера для перших телефонних переговорів

Новини — П'ятниця, 6 вересня 2024, 10:14 —

Новий міністр закордонних справ України Андрій Сибіга провів перші телефонні переговори після призначення на посаду, яке затвердили напередодні.

Про це Сибіга написав в X (Twitter), повідомляє "Європейська правда".

Першим партнером Сибіги у телефонних переговорах став очільник польського МЗС Радослав Сікорський.

"Сьогодні вранці я провів свою першу телефонну розмову як міністр закордонних справ України з моїм польським колегою Радославом Сікорським, щоб підтвердити українсько-польське стратегічне партнерство і добросусідські відносини", – написав очільник українського МЗС.

Реклама:

За його словами, "Україна і Польща мають спільного ворога і спільну мету – зберегти наші двосторонні зв'язки міцними". Він додав, що розмова відбувалась польською "на знак поваги".

"Я з нетерпінням чекаю можливості незабаром привітати мого польського колегу в Києві. Я подякував Польщі за підтримку України, поінформував міністра Сікорського про ситуацію на фронті та наголосив на важливості подальшого зміцнення обороноздатності України", – додав Сибіга.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада проголосувала за призначення Андрія Сибіги на посаду міністра закордонних справ замість Дмитра Кулеби.

Коментуючи це призначення, у Польщі натякнули на позитивну оцінку нового міністра закордонних справ.

Сибіга був заступником керівника ОПУ з кінця травня 2021 року, де відповідав за зовнішню політику Банкової. У квітні 2024 року його призначили першим заступником міністра закордонних справ замість Миколи Точицького.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: