Прокурор МКС: Монголії доведеться пояснити, чому вона проігнорувала ордер на арешт Путіна

Новини — П'ятниця, 6 вересня 2024, 12:54 —

Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан заявив, що Монголії доведеться пояснити, чому вона проігнорувала ордер МКС щодо арешту очільника Кремля Владіміра Путіна.

Про це він сказав в інтерв'ю BBC, передає "Європейська правда".

Хан акцентував, що Монголії доведеться пояснити, чому вона проігнорувала ордер МКС щодо арешту Путіна, й запевнив: переговорний процес на рівні суду ведеться.

"Судді можуть дати свої рекомендації на випадок, якщо буде виявлено відсутність співпраці, але я не хочу нічого передбачати, тому що зараз це питання вирішується між суддями та урядом Монголії", – пояснив він.

Реклама:

За словами прокурора, українська сторона просила його провести розслідування щодо дій Росії ще 2021 року, коли він зустрічався з генпрокурором України. 

Проте, як він зауважив, на той момент у МКС не було на це ресурсів, а в нього самого була купа інших обов'язків, оскільки незадовго до візиту в Україну він лише вступив на посаду. Крім того, він не вірив, що Путін зважиться вторгнутися в Україну.

Як писали раніше ЗМІ, монгольська влада нібито запевнила Путіна, що арештовувати його не буде. У самій країні це пояснити енергетичною залежністю від РФ.

Європейський Союз висловив жаль з приводу того, що влада Монголії вирішила прийняти Путіна та проігнорувала ордер Міжнародного кримінального суду на його арешт.

5 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що Монголія проявила неповагу до міжнародного права, коли не заарештувала Путіна під час візиту до країни.

Більше про цю подію читайте у статті "ЄвроПравди": Міжнародне право сили. Які наслідки потягне відмова Монголії арештувати Путіна за ордером МКС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: