Єврокомісія виділяє 40 млн євро Україні для підготовки до зими

Новини — П'ятниця, 6 вересня 2024, 13:29 —

Європейська комісія анонсувала виділення додаткових 40 млн євро Україні на тлі безперервних російських атак на енергетичну інфраструктуру.

Про це заявив комісар ЄС з управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич, передає "Європейська правда".

У заяві акцентовано, що зважаючи на безперервні атаки на енергетичну інфраструктуру України, Єврокомісія збільшує фінансування гуманітарної допомоги українцям, виділивши додатково 40 млн євро.

Основна мета цього фінансування – допомогти Україні підготуватися до холодних зимових місяців.

Реклама:

Зазначається, що з цієї суми 35 млн виділено на гуманітарні проєкти в Україні, а інші 5 млн – на підтримку українських біженців та громад, що їх приймають у Молдові.

"Разом зі своїми гуманітарними партнерами ЄС прагне відремонтувати пошкоджені будівлі, забезпечити електро– та теплопостачання, а також надати притулок тим, хто його найбільше потребує", – йдеться у заяві.

Як відомо, Росія протягом весни й літа 2024 року знищила 9,2 ГВт генерації електроенергії в Україні, а з травня 2024 року в країні відновилися віялові відключення, яких не було з лютого 2023 року.

26 серпня Росія здійснила чергову масовану ракетно-дронову атаку на Україну, внаслідок чого чотири енергоблоки АЕС тимчасово від'єдналися від мережі.

Пізніше, 4 вересня зранку Росія масовано атакувала Україну, внаслідок чого, за останніми даними, у Львові загинули семеро людей, з них троє – діти. У лікарнях міста перебувають 26 людей, із них 10 – у важкому стані.

Тоді стало відомо, що Польща планує найближчим часом скласти план допомоги Львову, зокрема стосовно реконструкції пошкоджених будівель, а німецький Фрайбург вирішив передати 100 тисяч євро Львову, з яким є містом-побратимом, для допомоги в усуненні наслідків російського обстрілу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: