Столтенберг: Допомога Китаю Росії вплине на його репутацію та інтереси

Новини — П'ятниця, 6 вересня 2024, 14:02 —

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Китай припинити підтримку війни Росії в Україні та заявив, що допомога Пекіна стала значним фактором у продовженні війни.

Його слова цитує агентство Reuters, передає "Європейська правда".

"Китай став вирішальним чинником, що сприяє війні Росії проти України. Саме Китай забезпечує виробництво багатьох видів зброї, яку використовує Росія", – акцентував Столтенберг.

Генсек НАТО попередив, що постійне підживлення Пекіном війни в Україні може негативно вплинути на його інтереси та репутацію та закликав припинити підтримку російської війни.

Реклама:

"Я закликаю Китай припинити підтримку незаконної війни Росії", – додав він.

Нагадаємо, 30 серпня радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван заявив, що США та Китай не досягли згоди у питанні конкретного плану дипломатичного вирішення розв’язаної РФ війни проти України, адже у Вашингтоні дотримуються принципу "нічого про Україну без України". 

Крім того, 23 серпня Міністерство фінансів США опублікувало новий список підсанкційних компаній, які, зокрема, були нещодавно зареєстровані у Гонконзі та материковому Китаї, до їхніх співзасновників увійшли громадяни Росії.

Мінфін США заявив, що санкції будуть спрямовані на тих, хто постачає товари і послуги, які дають змогу росіянам підтримувати воєнні дії проти України та обходити санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: