Зеленський і Шольц провели зустріч у Німеччині після "Рамштайну"

Новини — П'ятниця, 6 вересня 2024, 17:33 —

Президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц провели зустріч у Німеччині, куди Зеленський вирушив для участі у зустрічі Контактної групи з оборони України. 

Про це повідомила пресслужба Офісу президента, пише "Європейська правда".

Зеленський розповів канцлеру про ситуацію на фронті та наслідки російських ударів по українських містах і критичній інфраструктурі. 

Президент подякував Шольцу за допомогу, яку системно надає Німеччина.

Реклама:

Він окремо відзначив те, що уряд Німеччини замовив додаткові системи ППО різної конфігурації для зміцнення Збройних Сил, а також рішення про передачу Україні додаткових САУ Panzerhaubitze 2000 й танків Leopard 1A5, оголошене на засіданні у форматі "Рамштайн".

Також лідери говорили про реалізацію двосторонньої безпекової угоди, розширення співпраці в оборонній галузі, зокрема спільне виробництво озброєнь, а також підготовку другого Саміту миру.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц 4 вересня підтвердив замовлення додаткових систем протиповітряної оборони IRIS-T різної конфігурації для Бундесверу та українських Збройних Сил.

Німецький урядовець у коментарі Bloomberg уточнив, що до 2026 року Україна отримає від Німеччини 24 системи IRIS-T: 12 середньої дальності і 12 малої дальності. Раніше про постачання систем IRIS SLM-T повідомляло агентство Reuters.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: