У Чехії перевіряють, чи стоїть Росія за хвилею "мінування" шкіл

Новини — П'ятниця, 6 вересня 2024, 20:00 —

Міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан заявив, що одним з напрямків розслідування неправдивих повідомлень про нібито мінування шкіл є перевірка, чи не були це гібридні дії Росії або іншої країни.

Про це він заявив в інтерв'ю ČTK, повідомляє "Європейська правда".

За словами голови чеського МВС, поліція ретельно розслідує всі версії інцидентів із "мінуванням шкіл", однією з яких є можливість гібридної акції з боку Росії або іншої іноземної держави.

"Інтенсивність атаки, її скоординований характер, той факт, що це міжнародна атака, той факт, що в ній задіяний певний спектр країн, безумовно, справляє на мене враження висококоординованої дії", – вважає він.

Реклама:

Як вказав Ракушан, на користь цієї версії вказує те, що пошук зловмисника триває довше, бо у випадку розіграшів автора "мінувань" швидко відстежують.

У зв'язку із інцидентами уряд Чехії створив робочу групу, щоб вирішити поточні проблеми, з якими стикаються школи та учні – зокрема, як реагувати на повідомлення про мінування.

Починаючи з вівторка, кілька сотень шкіл у Чехії щодня отримують електронні листи про "мінування". Зі схожою проблемою стикаються школи у Словаччині.

Поліція Литви також зареєструвала низку повідомлень про електронні листи російською мовою з погрозами підірвати навчальні заклади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: