У Білому домі прокоментували чутки про те, що Іран передав Росії балістичні ракети

Новини — Субота, 7 вересня 2024, 11:33 —

У Раді нацбезпеки Білого дому заявили, що якщо Іран передав чи передасть Росії балістичні ракети, це буде "драматичною ескалацією" у підтримці Тегераном війни РФ проти України.

Як повідомляє CNN, пише "Європейська правда", про це заявив речник Ради з нацбезпеки Білого дому Шон Саветт.

Саветт сказав, що "будь-яка передача іранських балістичних ракет Росії була би драматичною ескалацією" у підтримці Іраном війни Росії проти України. У заяві він не підтвердив і не спростував, чи це сталося. 

"Ми попереджали про те, що від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну безпекове партнерство між Росією та Іраном поглиблювалося, і що ми стурбовані цим. Ми і партнери чітко заявили на самітах G7 і НАТО цього літа, що ми готові разом відреагувати серйозними наслідками", – додав речник. 

Реклама:

У представництві Ірану при ООН заперечили твердження про передачу Іраном Росії балістичних ракет.

Як відомо, 6 вересня видання WSJ з посиланням на джерела серед американських та європейських посадовців повідомило, що Іран вже передав Росії балістичні ракети малої дальності.

Агентство Reuters, яке першим повідомило про підготовку передачі балістичних ракет з Ірану до Росії, писало, що може йтись про Fath-360 – системи, яка запускає балістичні ракети з максимальною дальністю 120 кілометрів і боєголовкою вагою 150 кілограмів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: