Командувач армії Естонії наполягає на більшому фінансуванні закупівлі боєприпасів

Новини — Субота, 7 вересня 2024, 12:37 —

Командувач Сил оборони Естонії ознайомив новий уряд з рекомендаціями, у яких серед іншого йдеться про необхідність суттєво збільшити фінансування на придбання боєприпасів.

Про це повідомляє ERR, пише "Європейська правда". 

Командувач Сил оборони Естонії Андрюс Мерило, якого призначили на посаду у липні, подав оновленому уряду рекомендації, які були складені військовими ще раніше і вже тоді привернули увагу наполяганням виділити більші кошти на закупівлю боєприпасів. 

Керівник пресслужби Тааві Каротамм розповів, що зустріч між командувачем та урядом була "конструктивною і змістовною", але деталі мають залишитися у таємниці. 

Реклама:

Міністр оборони Ханно Певкур нещодавно повідомив Мерило, що військові можуть розраховувати не більш як на 800 млн євро на боєприпаси, тоді як Мерило наполягає, що сума має бути удвічі більшою – 1,6 млрд. 

У рекомендації (про яку вперше стало відомо ще в червні) йдеться, що з меншим фінансуванням Сили оборони зможуть зробити менше для зниження ризиків потенційної війни. Розраховані потреби у боєприпасах грунтуються на планах оборони, що передбачають акцент на знищенні сил і засобів противника ще на підході до кордону з більшої відставні, що зокрема дозволить зменшити руйнування та жертви на території Естонії.  

Нещодавно міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що для повного виконання оборонних планів НАТО і планів щодо спроможностей країні доведеться збільшити видатки на оборону до 5% ВВП. 

Читайте також інтерв’ю "ЄвроПравди" з Ханно Певкуром: "Треба бути готовими до нападу Росії на НАТО. Ми серед країн, де ризик є найбільшим"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: