Британська розвідка проаналізувала просування росіян під Вугледаром

Новини — Субота, 7 вересня 2024, 13:24 —

Британська розвідка констатувала, що російській армії за останні тижні вдалося досягти тактичного просування під Вугледаром і він, скоріш за все, і далі залишатиметься "гарячим" напрямком.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міністерства оборони Британії про російсько-українську війну від 7 вересня.

Аналітики зазначають, що сили РФ досягли тактичного просування довкола Вугледару, який вже давно є ціллю для росіян і оборона якого стримує просування російської армії на півдні Донеччини. 

"Росія вже неодноразово намагалася наступати на місто, що закінчувалося великими втратами і малими територіальними здобутками. Проте у серпні 2024 року російські сили досягли просування зі сходу та заходу від Вугледару, взявши під контроль сусіднє село Пречистівка і ведучи бої за Водяне. 

Реклама:

Ймовірно, у наступний місяць РФ продовжить спроби просуватися довкола Вугледару і загрожувати самому місту", – зазначають в огляді.  

В одному з попередніх оглядів розвідка Великої Британії припустила, що більші втрати РФ особового складу у серпні пов'язані з Курською операцією України та інтенсивними боями на підступах до Покровська. 

Естонська розвідка у своєму огляді 6 вересня зазначала, що Росія не досягла істотних просувань за останні дні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: