У Франції проходять великі протести після обрання Макроном нового прем’єра

Фото
Новини — Субота, 7 вересня 2024, 16:45 —

Тисячі людей вийшли на вулиці по всій Франції в суботу на знак протесту проти рішення президента Емманюеля Макрона призначити Мішеля Барньє прем'єр-міністром.

Про це повідомляє Reuters, інформує "Європейська правда".

У четвер Макрон призначив 73-річного Барньє прем'єр-міністром, завершивши двомісячні пошуки, що тривали після дострокових парламентських виборів в країні.

 
Le Figaro

Блок лівих на чолі з ультралівою партією "Нескорена Франція" звинуватили Макрона у запереченні демократії та крадіжці виборів після того, як він відмовився підтримати кандидата від альянсу "Новий народний фронт" (NFP), який отримав перше місце на липневому голосуванні.

Реклама:

У відповідь на призначення Барньє лідери лівих сил, профспілки та студентські організації закликали до масових протестів у суботу, а також не виключили можливих страйків 1 жовтня.

 
Le Figaro

Виступаючи на одному з мітингів, лідер "Нескореної Франції" Жан-Люк Меланшон заявив, що його політсила не підтримає призначення Барньє.

Нагадаємо, Макрон після затяжних консультацій щодо кандидатури прем’єра 5 вересня оголосив про призначення на цю посаду Мішеля Барньє. Він переймає повноваження від Габріеля Атталя, наймолодшого прем’єр-міністра у новітній історії Франції. 

У першій промові після призначення Барньє сказав, що через кілька днів, максимум через кілька тижнів буде презентувати перед парламентом законодавчі пріоритети і пропозиції нового уряду.

Читайте також: Від "діалогу з Путіним" до допомоги Макрону: розповідаємо про нового прем’єра Франції Мішеля Барньє.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: