Глава МЗС Німеччини критикує партію Шольца за вагання щодо підтримки України 

Новини — Субота, 7 вересня 2024, 17:43 —

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у суботу звинуватила соціал-демократів (СДПН) канцлера Олафа Шольца у послабленні підтримки України.

Заяву Бербок наводить dpa, повідомляє "Європейська правда".

Очільниця німецького зовнішньополітичного відомства виступала на партійних зборах у місті Потсдамі, столиці землі Бранденбургу. У Бранденбурзі 22 вересня мають відбутися земельні вибори.

Бербок заявила, що розраховувала на те, що прем'єр-міністр Бранденбурга Дітмар Войдке і надалі підтримуватиме Україну, але була стривожена після того, як регіональне відділення СДПН завагалось щодо поставок зброї в Україну під час передвиборчого опитування виборців.

Реклама:

У документі, про який ідеться, СДПН відповіла "нейтрально" на заяву: "Бранденбург повинен працювати над тим, щоб Німеччина продовжувала постачати зброю в Україну".

Бербок сказала, що її турбує, як Шольц, який проживає в Потсдамі, має голосувати на майбутніх виборах.

Вона запитала: "За кого, власне, він має голосувати в Бранденбурзі 22 вересня?"

Якщо Войдке і його партія не скорегують свій курс, Шольцу доведеться голосувати за "зелених", пожартувала міністерка.

Як відомо, після успіху на земельних виборах у Саксонії і Тюрингії ультраправа "Альтернатива для Німеччини" (АдН) наростила популярність у землі Бранденбург, де за два тижні також будуть вибори.

Варто зазначити, що напередодні президент України Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц провели зустріч у Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: