У Празі на акції закликали Захід закрити небо над Україною

фото
Новини — Неділя, 8 вересня 2024, 11:42 —

Кількадесят людей у суботу, 7 вересня, зібрались на Староміській площі в Празі на акцію із закликом допомогти Україні захиститись від російських повітряних атак і для вшанування загиблих під час удару в Полтаві цього тижня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ČTK.

Акцію у Празі організувала спільнота українців "Голос України". Вони утворили мапу України із майже 60 синіх і жовтих парасольок.

 
Фото: ČTK

Учасники також розгорнули банери з написом "Нехай Україна завдасть удару у відповідь", "Росія – терористична держава" та "Врятуйте Україну". Наприкінці акції пролунав гімн України.

Реклама:
 
Фото: ČTK

"Ми хочемо показати, що є люди, яким не байдуже і які хочуть підтримати Україну", – прокоментував один із організаторів.

Новий глава МЗС закликав зняти обмеження на далекобійні удари по Росії

В останні тижні Україна активно закликала союзників зняти всі обмеження на удари їхньою далекобійною зброєю по Росії, пояснюючи, що це дозволить уражати зокрема літаки, з яких запускають крилаті ракети та керовані авіаційні бомби.

У відповідь на це голова Пентагону Ллойд Остін заявив, що будь-які засоби, включно з далекобійними ракетами, не є вирішальними для повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Читайте також: Право на удари вглиб Росії: як змінюється думка Заходу щодо червоних ліній Кремля.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: