Боррель побажав Кулебі всього найкращого і відзначив його наступника

Новини — Неділя, 8 вересня 2024, 14:53 —

Високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель присвятив останній блог колишньому голові МЗС України Дмитру Кулебі та підкреслив готовність працювати з його наступником Андрієм Сибігою.

Як повідомляє "Європейська правда", блог Борреля під назвою "Дякую і до побачення, Дмитре Кулебо" опублікувала в неділю, 8 вересня, Європейська служба зовнішніх справ.

Топдипломат ЄС підкреслив, що Кулеба як міністр закордонних справ у розпал "найгіршої загарбницької війни на європейській землі з часів Другої світової війни" мав одну з найскладніших робіт у світі.

"Він впорався з цим викликом вміло, вражаюче, продемонструвавши неабияку стійкість. Він завжди ставив український народ і його справу понад усе", – вважає він.

Реклама:

Боррель згадав про спільні зустрічі з Кулебою та свої поїздки до України, зазначивши, що його відносини з колишнім головою українського МЗС "міцнішали з кожним днем і переросли у справжню дружбу".

Боррель подякував Кулебі за роботу, а Кулеба похвалив Борреля за "сміливе лідерство"

Він також відзначив роль Кулеби у досягненнях України на шляху до членства в Євросоюзі та "від щирого серця" побажав "усього найкращого в його подальшій кар'єрі".

"Тим часом я з нетерпінням чекаю на співпрацю з Андрієм Сибігою, якому випало нелегке завдання стати його наступником. Цей досвідчений дипломат обіймав різні посади поруч із президентом Зеленським та міністром Кулебою", – наголосив Боррель.

Топдипломат ЄС підкреслив, що Євросоюзу продовжить підтримувати Київ "стільки, скільки буде потрібно, і за будь-яку ціну", а також анонсував поїздку до України перед завершенням своїх повноважень цієї осені.

Верховна рада в четвер проголосувала за призначення Андрія Сибіги на посаду міністра закордонних справ замість Дмитра Кулеби.

Наступного дня Боррель провів першу телефонну розмову з новим головою МЗС України та запросив його на наступне засідання Ради ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: