Сибіга закликав західних партнерів профінансувати зброю для ЗСУ від українського ОПК

Новини — Понеділок, 9 вересня 2024, 12:59 —

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга закликав партнерів профінансувати виробництво необхідної Україні зброї підприємствами українського оборонпрому, що допомогло би наростити військову допомогу.

Як повідомляє "Європейська правда", заяву з цього приводу він опублікував у своїх соцмережах. 

Сибіга зазначив, що українська оборонна промисловість розвивається швидкими темпами і може виробляти більше, ніж зараз, за наявності додаткових інвестицій. 

Нідерланди на "Рамштайні" анонсували допомогу Україні зі зброєю та обслуговуванням F-16

Реклама:

"Це також швидше і дешевше для наших партнерів. Кожен долар чи євро, вкладений сьогодні в українську зброю для українських воїнів, є найкращою безпековою інвестицією в довгострокову євроатлантичну стабільність. Деякі партнери вже закуповують в наших виробників. Закликаємо їх збільшити інвестиції, а інших – наслідувати приклад", – зазначив він. 

Нагадаємо, Володимир Зеленський розповів, що під час першого візиту в Україну нового прем’єра Нідерландів Діка Схоофа  у розмові з ним піднімав питання про інвестиції у виробництво української далекобійної зброї

Міністр оборони України Рустем Умєров під час останньої зустрічі з міністром оборони Франції говорив про розвиток спільного виробництва зброї та співфінансування виробництва. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: