Фіцо знову заговорив про "нацистські війська" в Україні

Новини — Понеділок, 9 вересня 2024, 15:44 —

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо укотре заявив, що в Україні воюють "нацистські війська", але міжнародна спільнота цього нібито не помічає.

Про це він сказав під час відвідування Музею Голокосту у словацькому місті Середь у понеділок, 9 вересня, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TASR.

Фіцо вважає, що світ сповнений брехні, оскільки, з одного боку, міжнародна спільнота говорить про злочини, а з іншого – все більше нібито йде на компроміси, які ображають жертв Голокосту і расового насильства.

"Ми всі говоримо про фашизм, нацизм, і при цьому мовчки терпимо той факт, що по Україні бігають війська, які мають дуже чітке позначення, які пов'язані з рухами, які ми сьогодні вважаємо небезпечними і забороненими. Оскільки це геополітична битва, це нікого не хвилює", – сказав він.

Реклама:

Словацький прем’єр вважає, що в його країні словом "фашист" називають людей із "іншою думкою", хоча не уточнив, що саме має на увазі.

"Тому в цих обставинах я хочу віддати данину пам'яті жертвам, але не патетичною промовою, а закликати до дії. Міжнародна спільнота має визнати, що не можна допустити, щоб в Україні воювали війська, які використовують нацистські позначення, які часто так себе поводять", – додав Фіцо.

Прем’єр Словаччини у своїх промовах часто повторює російський наратив про причини війни в Україні, зокрема заяву Путіна про те, що нинішній український уряд керує нацистською державою.

Ще в серпні 2023 року тоді ще кандидат у прем’єр-міністри Фіцо говорив, що війна в Україні почалася у 2014 році, "коли українські нацисти і фашисти почали вбивати російських громадян на Донбасі і в Луганську".

А у річницю повномасштабного вторгнення він заявив, що війна почалась із "розгулу українських неонацистів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: