У Познані виявили нерозірваний артснаряд та евакуювали понад 200 людей

Понеділок, 9 вересня 2024, 16:12 - Уляна Кричковська

На будівельному майданчику у польській Познані робітники знайшли нерозірваний артснаряд, внаслідок чого на час проведення саперних робіт евакуювали понад 200 людей.

[SOURCE]Про це повідомили журналісти польського видання RMF24, передає "Європейська правда".

Після виявлення нерозірваного артснаряду на будівельному майданчику у Познані проводили саперні роботи. 

Внаслідок цього евакуювали мешканців трьох багатоквартирних будинків та працівників прилеглих компанії – загалом понад 200 людей.

"Територія була оточена правоохоронцями. Саперний патруль прийняв рішення про евакуацію мешканців трьох прилеглих будинків і людей, які працювали поблизу", – повідомив працівник міського відділу поліції Лукаш Патерський. 

Після 13:00 саперний патруль у супроводі поліцейських вивіз нерозірваний боєприпас на полігон поблизу Познані, а евакуйовані люди повернулися до своїх домівок. 

Нагадаємо, минулого місяця на заході Польщі під кордоном з Німеччиною на кілька годин перекрили трасу та евакуювали усе село через виявлений радянський снаряд часів Другої світової війни.

На заводі польського нафтохімічного концерну Orlen в чеському муніципалітеті Залужі 22 серпня частково призупинили роботу через виявлену нерозірвану авіабомбу часів Другої світової війни.