Російський дрон, який впав у Латвії, був оснащений вибухівкою

Понеділок, 9 вересня 2024, 16:22 - Олег Павлюк

Представники латвійських Національних збройних сил на брифінгу в понеділок, 9 вересня, заявили, що дрон, який виявили на сході країни напередодні, містив вибухівку та використовувався для атак проти України.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на LSM.lv.

Командувач армії Латвії генерал-лейтенант Леонід Калніньш заявив, що на сході країни впав безпілотник типу "Шахед", який Росія використовує для атак проти України і який залетів із боку Білорусі.

Полковник Вієстурс Масюліс, командувач Військово-повітряних сил Латвії, повідомив, що безпілотник був оснащений вибуховим пристроєм, який знищили на землі після того, як дрон розбився.

Міністр оборони Литви прокоментував появу російського дрона над Латвією 

За словами Калніньша, після аналізу і моніторингу ситуації зробили висновок, що безпілотник не був націлений на Латвію. Ведеться розслідування, аби встановити обставини падіння дрона – чи він зазнав пошкоджень, чи впав самостійно.

Командувач латвійської армії також підкреслив, що латвійська сторона зафіксувала прибуття дрона, але не став деталізувати, які саме рішення були ухвалені у зв’язку з цим.

Нагадаємо, 8 вересня президент у Латвії заявили, що в суботу на території країни розбився російський військовий безпілотник. В армії повідомили, що апарат залетів у повітряний простір Латвії з Білорусі і його одразу ж помітили. 

У НАТО прокоментували, що не мають інформації про те, що потрапляння російського безпілотника на територію Латвії було навмисним.