У Бельгії вихідця з Чечні засудили до 15 років ув’язнення за підготовку теракту

Новини — Понеділок, 9 вересня 2024, 18:13 —

Суд бельгійського міста Брюгге засудив вихідця з Чечні до 15 років позбавлення волі за низку терористичних злочинів, його родичів також визнали винними.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на VRT.

Як встановило слідство, група чеченців планувала здійснити кілька терактів в Антверпені – у єврейському кварталі, ЛГБТК-барі, поліцейській дільниці та будівлі НАТО.

Для цього зловмисники орендували гараж для зберігання зброї, вивчили час наближення поліції, а також вивчали місця, де планували вчинити теракти. Їх затримали у травні 2023 року.

Реклама:

Ключова фігура мережі, Абубакар С., отримав найсуворіший вирок – 15 років позбавлення волі. Він прямо стверджував, що хотів посіяти страх у бельгійському суспільстві.

Також слідчі встановили, що він склав присягу на вірність "Ісламській державі" та займався вербуванням нових терористів і збирав кошти. На суді Абубакар С. поводився агресивно, тому його зрештою забрали назад до камери.

Дружині чоловіка, яка також брала участь у діяльності групи і підтримувала чоловіка в його планах, присудили вісім років позбавлення волі. Ще двоє обвинувачених, серед брат С., отримали умовні терміни ув'язнення і штраф. Одного обвинуваченого суд виправдав.

Нагадаємо, в березні цього року бельгійська поліція заарештувала чотирьох підлітків після того, як вони нібито обмінювалися повідомленнями про підготовку джихадистського теракту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: