Британська розвідка: Зачистка Вовчанського заводу допоможе подальшому наступу ЗСУ

Новини — Вівторок, 1 жовтня 2024, 15:23 —

Розвідка Великої Британії проаналізувала ситуацію довкола Вовчанського агрегатного заводу, який нещодавно був зачищений українськими силами від російських окупантів.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться в розвідувальному огляді, опублікованому британським Міноборони.

У ньому йдеться, що українські війська зачистили завод від окупантів наприкінці вересня.

Цей завод слугував опорним пунктом для російських окупаційних військ, дозволяючи проводити тактичні операції на річці Вовча.

Реклама:

"Його втрата, ймовірно, обмежить можливості російських сухопутних військ щодо просування в Харківській області", – зазначили у розвідці.

У відомстві припускають, що український контроль над заводом сприятиме подальшим контрнаступам на півночі міста з метою відтіснення російських сухопутних військ до українсько-російського кордону.

Запеклі бої за Вовчанськ тривають з травня 2024 року, коли російські окупаційні війська розпочали наступальну операцію в Харківській області.

Розвідка підкреслює, що Росія відволікла сили з району Вовчанська для підтримки своїх сил у Курській області, де Україна із серпня проводить наступальні операції.

Це майже напевно призвело до зниження можливостей російських сухопутних військ у районі Вовчанська, констатували у відомстві.

Раніше в британській розвідці  констатували, що ураження велетенського російського складу боєприпасів у Торопці позначиться на операціях російських сил, зокрема в Курській області.

Нещодавно у відомстві зазначали, що удари України по об'єктах у російських Тихорецьку і Торопці майже напевно призведуть до мінімум короткострокових перебоїв у постачанні російської армії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: