Генсек Ради Європи у ПАРЄ назвав Україну пріоритетом своєї роботи

Новини — Вівторок, 1 жовтня 2024, 18:02 —

Новий генеральний секретар Ради Європи, швейцарець Ален Берсе у першому виступі на Парламентській асамблеї РЄ у вівторок, 1 жовтня, пріоритетами своєї роботи назвав Україну, демократію та єдність.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на швейцарське видання Watson.

За словами Берсе, спільна роль Ради Європи полягає у "захисті та просуванні прав людини, демократії та верховенства права", і ці принципи "лежать в основі нашої інституції".

"Рада Європи має відіграти важливу та унікальну роль для України на тлі російської агресії",  – підкреслив він, нагадавши про роль Європейського суду з прав людини в розгляді справ, пов'язаних із війною в Україні, а також Реєстр збитків при РЄ.

Реклама:

"Ми повинні залишатися відкритими і творчими, щоб підтримати Україну в її стійкості і відновленні", – вважає генсек Ради Європи.

Новий генсек Ради Європи назвав своїм першим пріоритетом підтримку України

Крім того, Берсе закликав Раду Європи взяти на себе зобов'язання щодо демократії, яка занепадає в усьому світі через війни, зростання антисемітизму та глобальне потепління.

Також він вважає, що організація повинна шукати "шляхи зближення" Європи та взяти на себе зобов'язання щодо миру, стабільності, процвітання і безпеки.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи обрала нового генерального секретаря організації 25 червня – ним став швейцарський політик, колишній голова Федеральної ради Швейцарії Ален Берсе.

Його попередниця, колишня міністерка закордонних справ Хорватії Марія Пейчинович-Бурич, вирішила не балотуватись на другий термін.

Одразу після обрання новий генеральний секретар Ради Європи також говорив, що Україна та її підтримка буде його пріоритетним напрямом на посаді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: