Орбан заявляє, що фон дер Ляєн хоче "повалити" уряд Угорщини

П'ятниця, 11 жовтня 2024, 11:03 - Ірина Кутєлєва

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вкотре висловив роздратування критикою на його адресу, яка пролунала у Європарламенті, а також звинуватив керівництво ЄС у намірах "повалити" його уряд.

Про це він сказав  в інтерв'ю державному радіо, його слова наводить 444.hu, повідомляє "Європейська правда".

За його словами, угорці були "шоковані" тим, що відбувається в Європарламенті, оскільки у їхній свідомості закарбувався інший образ Європи та європейської політики.

"Ми думали, що там розумні люди", і що "політичні дебати мають вищу якість", сказав Орбан, додавши, що "все це було повним безладом".

За словами очільника угорського уряду, деякий час він перебував у "культурному шоці", але зараз він вже "оговтався від цього".

Орбан також почав стверджувати, що президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн і лідер Європейської народної партії Манфред Вебер оголосили, що хочуть "повалити угорський уряд" і замінити його "брюссельським".

"Вони назвали членів нового угорського уряду. Європейські соціалісти хочуть делегувати Клару Добрев, а ЄНП хоче делегувати Петера Мадяра… Брюссель хоче делегувати в угорський уряд соціаліста і члена Народної партії, політика суверенітету закінчилася, у нас буде брюссельський уряд, ось сенс того, що сталося", – сказав Орбан.

 За його словами, це не те, чого хочуть і угорці, і саме тому він був змушений вступити в дебати і дати відсіч.

"Я оголосив про опір", – додав Орбан.

Раніше Орбан заявив, що йому у Європарламенті оголосили "політичну інтифаду".

Детальніше читайте у статті: Європейське приниження Орбана. Як візит у Страсбург став катастрофою для лідера Угорщини