Британія обурена ударами РФ по торгових суднах у портах Одеси

Новини — П'ятниця, 11 жовтня 2024, 19:44 —

Посол Британії Мартін Гарріс назвав неприпустимими російські удари по торгових суднах у портах Одещини, яких цього тижня було три поспіль. 

Як повідомляє "Європейська правда", заяву він опублікував у своєму X (Twitter).

Посол Гарріс написав, що вражений звістками про те, що вже четверте цивільне судно-зерновоз, яке мало везти зерно як гуманітарну допомогу, стало ціллю російської ракети і внаслідок цього обстрілу вісім людей загинули і 11 постраждали. 

"Росія порушує усі гуманітарні норми", – наголосив він. 

Реклама:

Міністр закордонних справ Сполученого Королівства Девід Леммі у реакції на давніший обстріл цього тижня наголосив, що удари РФ по зерновозах, які йдуть з українських портів – це атаки по постачанню продовольства у всьому світі. 

"Протиправне вторгнення Путіна в Україну і триваюча агресія шкодить усім нам, але найбільше – найголоднішим у цьому світі", – написав Девід Леммі. 

Як повідомляла "Українська правда", увечері 9 жовтня Росія  завдала ракетного удару по портовій інфраструктурі Одещини. Внаслідок нього постраждав контейнеровоз "Shui Spirit" – вже третє іноземне судно, атаковане Росією за останні чотири дні.

У давнішому огляді Міноборони Британії припускали, що перший інцидент з влучанням у цивільне торгове судно – у середині вересня – був наслідком недбалості та поспіху російських військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: