За останні два дні до Греції прибули понад 230 мігрантів

Новини — П'ятниця, 11 жовтня 2024, 20:53 —

Впродовж останніх двох днів до Греції прибули понад 230 мігрантів на невеликих човнах.

Про це повідомило агентство AP із посиланням на дані місцевої влади, передає "Європейська правда".

Майже половина прибулих – це люди, які скористалися новим маршрутом зі східної Лівії, що з'явився цього року і є довшим і ризикованішим, ніж більш поширений перетин кордону з Туреччиною, розповіла місцева влада.

За даними Берегової охорони, 75 мігрантів, які вирушили зі сходу Лівії, були врятовані в п'ятницю, 11 жовтня, з понівеченого човна південнніше острова Крит.  Їх підібрало в Середземному морі торгове судно.

Реклама:

Цього ж дня Берегова охорона повідомила, що 38 осіб, які виїхали з Бенгазі на сході Лівії, були знайдені на півдні материкової Греції – трохи далі, ніж Крит. Не відразу було зрозуміло, чи означає це нову зміну маршруту з Лівії, чи навігаційну помилку.

Також було заарештовано двох єгиптян, яких підозрюють у приналежності до банди контрабандистів, яка організувала переправу, беручи з кожного мігранта до 4500 євро.

Як інформує агентство, ще 126 осіб виявили в середу і четвер на островах Тілос і Сімі після того, як вони здійснили коротку переправу на невеликих човнах з сусіднього турецького узбережжя.

Як повідомлялося, за минулі вихідні понад 230 мігрантів, які перетнули Середземне море на невеликих човнах з Північної Африки, досягли грецького острова Крит.

Раніше патрульний корабель грецької Берегової охорони увійшов у турецькі води поблизу Бодрума під час переслідування швидкісного катера – ймовірно, причетного до незаконного перевезення мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: