США покарали нафтовий сектор Ірану у відповідь на масований обстріл Ізраїлю

Новини — Субота, 12 жовтня 2024, 09:35 —

Міністерство фінансів США у п’ятницю, 11 жовтня, запровадило додаткові санкції проти нафтового та нафтохімічного секторів Ірану у відповідь на його атаку проти Ізраїлю на початку місяця.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в повідомленні американського Мінфіну.

Рішення передбачає, що відтепер США можуть накладати санкції на будь-яку особу, яка "має намір працювати в нафтовому та нафтохімічному секторах Ірану".

Додатково 10 компаній і 17 суден США оголосили заблокованим майном через причетність до поставок іранської нафти і нафтохімічної продукції в обхід чинних санкцій – так званий тіньовий флот.

Реклама:

Своєю чергою Державний департамент оголосив, що накладає санкції ще на шість фірм і шість кораблів за "свідому участь у значних транзакціях із купівлі, придбання, продажу, транспортування або збуту нафти або нафтопродуктів з Ірану".

"У відповідь на напад Ірану на Ізраїль Сполучені Штати вживають рішучих заходів для подальшого підриву здатності іранського режиму фінансувати і здійснювати свою дестабілізаційну діяльність", – прокоментувала міністр фінансів США Джанет Єллен.

Останні санкції є частиною відповіді США на атаку Ірану 1 жовтня, коли він запустив близько 200 балістичних ракет у бік Ізраїлю у відповідь на вбивство лідерів підтримуваних Тегераном бойовиків у Лівані.

Опісля Білий дім заявив, що Тегеран зіткнеться з серйозними наслідками через масштабну ракетну атаку на Ізраїль.

Нещодавно директор ЦРУ Вільям Бернс заявляв, що Ізраїль наразі "ретельно зважує", якою буде його відповідь на масовану ракетну атаку Ірану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: