Фінляндія оновить інструкції для населення на випадок війн і криз

Новини — Субота, 12 жовтня 2024, 17:46 —

У листопаді у Фінляндії вийдуть нові вказівки для громадян, покликані підготувати їх до можливої війни, потрясінь і кризових ситуацій.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Helsingin Sanomat.

Міжурядовий проєкт під керівництвом Міністерства внутрішніх справ Фінляндії передбачає запуск сайту, який міститиме інформацію з таких питань, як домашня безпека, війна, цивільний захист, евакуація та національна оборона.

У фінському МВС додали, що будуть викладені також поради про психологічну стійкість до кризових ситуацій, "яка допомагає, наприклад, підтримувати функціональну спроможність і зміцнювати дух громади".

Реклама:

Представниця відомства Еріікка Койстінен пояснила, що поради розраховані на те, аби фіни впевнились у готовності самостійно перебути кризовий період, коли влада не завжди може їм допомогти.

"Бути готовим – це не означає боятися, що станеться щось погане, а навпаки: ви більш здатні діяти, більш впевнені в собі і менше панікуєте, коли ви готові", – підкреслила Койстінен у розмові з Helsingin Sanomat.

Швеція, як повідомлялось, також оновила брошуру з порадами про те, що робити в разі кризи або війни, та розішле друковані примірники серед населення.

У Фінляндії раніше говорили, що наразі Росія не становить для неї безпосередньої військової загрози, однак занепокоєння викликає те, що країна не має уявлення про наміри РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: