Іран розкритикував ЄС за плани покарати його за постачання балістики Росії

Новини — Понеділок, 14 жовтня 2024, 10:40 —

Міністр закордонних справ Ірану Аббас Арагчі засудив заплановані санкції ЄС у відповідь на постачання балістичних ракет до Росії для використання у війні проти України. 

Про це він написав в соціальній мережі X (Twitter), пише "Європейська правда".

Країни-члени ЄС планують запровадити нові санкції проти Ірану у понеділок. Каральні заходи спрямовані на компанії та фізичних осіб, причетних до іранської програми з розробки балістичних ракет і постачання цієї та іншої зброї до Росії. 

Санкції також будуть накладені на державну авіакомпанію Iran Air.

Реклама:

"Я чітко сказав і повторюю ще раз: ми не надавали балістичні ракети Росії. Якщо Європі потрібен привід, щоб заспокоїти шантаж Ізраїлю, краще знайти іншу історію", – заявив іранський міністр. 

Він додав, що деякі європейці надали ізраїльському режиму всі види сучасного озброєння і беруть участь у військовій операції проти Ірану. 

У понеділок, 14 жовтня, міністри закордонних справ Європейського Союзу збираються в Люксембурзі та обговорять подальшу військову підтримку України, а також – стан справ щодо санкцій проти Росії.

4 жовтня агентство Bloomberg повідомляло, що ЄС готується до запровадження пакета санкцій проти Ірану за постачання Росії балістичних ракет, яке США офіційно підтвердили 10 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: