У Німеччині заявляють, що органи безпеки "задихаються" від бюрократії

Новини — Вівторок, 15 жовтня 2024, 10:45 —

Колишній очільник Федеральної розвідувальної служби Німеччини Герхард Шиндлер поскаржився на надмірну бюрократію та контроль, якому піддаються спецслужби.

Про це він заявив після нещодавніх слухань у Бундестазі за участю керівників німецьких спецслужб, цитує n-tv, передає "Європейська правда".

За його словами, німецькі органи безпеки "задихаються від повсякденної бюрократії".

"Вимоги до дозволів, затвердження, процедури подання заявок, вимоги до документації, зобов'язання щодо звітності, високі юридичні і фактичні перешкоди для проведення оперативних заходів і надмірний захист даних паралізують роботу служб", – наголосив Шиндлер.

Реклама:

Він вважає, що "нарешті потрібен поворот у роботі розвідувальних служб: більше грошей, більше персоналу, більше правових повноважень і більше довіри". 

Напередодні міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер попередила про зростання небезпеки від діяльності російської розвідки в країні.

Нещодавно стало відомо, що МВС Німеччини підготувало законопроєкт, який розширить заходи з перевірки співробітників у таких чутливих галузях, як інформаційні технології та комунікації, в уряді та в критичній інфраструктурі через побоювання щодо шпигунства.

Нагадаємо, європейські розвідувальні служби раніше попереджали про те, що Росія активізувала диверсійні операції.

А Міністерство оборони Великої Британії попередило, що російські шпигуни можуть використовувати безпілотники для стеження за британськими військовими базами, де проходять підготовку українські солдати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: