На найпівденніший острів Італії за добу прибули майже 1000 мігрантів

Вівторок, 15 жовтня 2024, 15:20 - Марія Ємець

На найпівденніший острів Італії Лампедуза за попередню добу прибула майже тисяча мігрантів, які дісталися туди човнами з півночі Африки.

[SOURCE]Про це повідомляє ANSA, пише "Європейська правда".

Протягом 14 жовтня до берега Лампедузи причалили 23 човни з 960 людьми на борту. На додачу ще 48 осіб висадилися на світанку 15 жовтня. 

На першому пункті прийому зараз перебуває близько 950 людей. Протягом дня частину з них почнуть перевозити морем і повітрям до інших місць на території Італії. 

Острів Лампедуза завдяки розташуванню неподалік берегів Африки став основними воротами для мігрантів, які сподіваються потрапити у Європу. 

Лише за офіційними оцінками Міжнародної організації з міграції за 2023 рік у Середземному морі на шляху до Європи зникли понад 3 тисячі мігрантів. 

Багато мігрантських човнів зазнають аварії, так і не діставшись острова. 

Постійний потік мігрантів є великим викликом для Італії та давно став однією з топтем у політичному порядку денному країни, як і топтемою для Італії у дискусіях з іншими країнами ЄС, від яких вона очікує більшої підтримки. 

Італія домовилася з Албанією про спорудження на її території притулків для мігрантів, які причалили до італійських берегів, на час розгляду їхніх заявок на отримання притулку.