У Молдові пройшли обшуки в приміщеннях партії, пов’язаної з проросійським Шором

Новини — Вівторок, 15 жовтня 2024, 16:29 —

Співробітники молдовського Національного центру боротьби з корупцією (НЦБК) і прокуратури міста Бельці 15 жовтня провели нові обшуки у справі про підкуп виборців і незаконне фінансування партій.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Newsmaker.

У НЦБК повідомили, що обшуки відбулися в офісі політичної партії і в будинках людей, які є членами цієї партії. Йдеться про партію "Відродження", яка пов'язана з олігархом-втікачем Іланом Шором.

Правоохоронці з'ясували, що фігуранти справи брали участь у процесі підкупу виборців. Вони складали списки людей, зацікавлених в отриманні незаконної винагороди за свій голос на виборах 20 жовтня.

Реклама:

Під час обшуків правоохоронці вилучили мобільні телефони, гроші та чорнові записи. Справу про підкуп виборців і незаконне фінансування партій розслідує прокуратура Бельців. 

Минулого тижня у Молдові оголосили про затримання трьох підозрюваних після понад сотні обшуків у осіб, пов’язаних з партією олігарха Ілана Шора, у справі щодо незаконного фінансування партій та підкупу виборців.

Нагадаємо, вже найближчої неділі – 20 жовтня – у Молдові одночасно пройдуть президентські вибори та голосування на референдумі щодо вступу у ЄС. 

Дивіться новий відеоблог "ЄвроПравди" на цю тему Вибори чи ВІЙНА? Що Кремль готує для Молдови після 20 жовтня

Раніше "ЄвроПравда" розповідала, як Росія сконцентрувала небачені досі зусилля для впливу на ситуацію у Молдові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: