США підтвердили прибуття до Ізраїлю початкових компонентів ПРО THAAD

Новини — Вівторок, 15 жовтня 2024, 16:55 —

До Ізраїлю прибула передова група американських військовослужбовців і початкові компоненти, необхідні для експлуатації батареї протиракетного комплексу THAAD.

Про це йдеться у заяві речника Пентагону, бригадного генерала Пата Райдера, повідомляє "Європейська правда".

"Вчора, 14 жовтня, до Ізраїлю прибула передова група американських військовослужбовців і початкові компоненти, необхідні для експлуатації батареї термінального високогірного зенітно-ракетного комплексу THAAD (Terminal High-Altitude Area Defense)", – йдеться у заяві

За словами Райдера, протягом наступних днів до Ізраїлю продовжить прибувати додатковий американський військовий персонал і компоненти батареї THAAD.

Реклама:

"Батарея буде повністю готова до роботи найближчим часом, але з міркувань безпеки операцій ми не будемо обговорювати часові рамки", – заявив він.

За словами речника, розгортання батареї THAAD в Ізраїлі підкреслює відданість Сполучених Штатів справі оборони Ізраїлю і захисту американців в Ізраїлі від будь-яких балістичних ракетних атак з боку Ірану.

Оголошення про розгортання Сполученими Штатами протиракетного комплексу THAAD в Ізраїлі прозвучало у неділю.

Нагадаємо, 1 жовтня Іран запустив близько 200 балістичних ракет у бік Ізраїлю у відповідь на вбивство лідерів підтримуваних Тегераном бойовиків у Лівані.

Опісля Білий дім заявив, що Тегеран зіткнеться з серйозними наслідками через масштабну ракетну атаку на Ізраїль.

Нещодавно директор ЦРУ Вільям Бернс заявляв, що Ізраїль наразі "ретельно зважує", якою буде його відповідь на масовану ракетну атаку Ірану.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: