У Молдові, де у неділю пройдуть вибори, до офісу партії-агента Кремля приїхав спецназ

Новини — Середа, 16 жовтня 2024, 10:16 —

Вранці 16 жовтня біля офісу передвиборчого блоку "Перемога" у місті Бєльці помітили спецназ, у поліції підтвердили, що там ведуться слідчі дії.

Про це повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда".

Вранці у середу поблизу офісу партійного блоку "Перемога", ключову роль у якому відіграє партія олігарха Ілана Шора, помітили п’ять автобусів спецназу. 

За даними ЗМІ, спецпризначенці прибули для обшуків, ініційованих прокуратурою та національним інспекторатом розслідувань у зв’язку з можливою підготовкою фальсифікацій на президентських виборах та референдумі 20 жовтня.

Реклама:

Згодом речниця поліції Діана Фетко підтвердила, що у Бєльцях ведуться обшуки у рамках слідчих дій, а детальнішу інформацію повідомлять згодом. 

Виборчий блок "Перемога" заснували у Москві в квітні 2024 року п’ять партій, пов’язаних з олігархом-втікачем Іланом Шором: партія його імені "Шор" (яка у Молдові оголошена незаконною), її копія "Шанс", "Відродження", "Альтернативна сила порятунку Молдови" і Victorie ("Перемога").

У серпні ЦВК відмовила блоку у реєстрації, посилаючись на те, що назва об’єднання співзвучна з назвою однієї з партій-членів, а також на членство у ньому забороненої "Шор". 

Перед цим у Бєльцях пройшли обшуки в офісі та помешканнях осіб, пов'язаних з партією "Відродження" – у справі про підкуп виборців і незаконне фінансування партій.

У неділю на низці провідних телеканалів показали журналістське розслідування про те, як політсила Шора підкуповує виборців для участі у своїх заходах та агітаційній роботі і виплачує їм гонорари російськими грошима. 

Минулого тижня у Молдові оголосили про затримання трьох підозрюваних після понад сотні обшуків у осіб, пов’язаних з партією олігарха Ілана Шора, у справі щодо незаконного фінансування партій та підкупу виборців.

Нагадаємо, вже найближчої неділі – 20 жовтня – у Молдові одночасно пройдуть президентські вибори та голосування на референдумі щодо вступу у ЄС. 

Дивіться новий відеоблог "ЄвроПравди" на цю тему Вибори чи ВІЙНА? Що Кремль готує для Молдови після 20 жовтня

Раніше "ЄвроПравда" розповідала, як Росія сконцентрувала небачені досі зусилля для впливу на ситуацію у Молдові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: