Пентагон деталізував вміст нового пакета зброї Україні на $425 млн

Новини — Середа, 16 жовтня 2024, 21:32 —

Міністерство оборони США розкрило детальний вміст пакета військової допомоги Україні на суму 425 мільйонів доларів, оголошеного у середу, 16 жовтня.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться на сайті Пентагону.

Пакет, зазначає американське Міноборони, виділяється за програмою PDA (Presidential Drawdown Authority), в межах якої озброєння постачається із складів армії США.

Йдеться про додаткові боєприпаси для комплексів NASAMS і HIMARS, ракети RIM-7 і підтримку протиповітряної оборони, зенітні ракети Stinger та боєприпаси класу "повітря-земля".

Реклама:

Також у переліку Пентагону згадуються 155-мм та 105-мм артилерійські боєприпаси, ракети для комплексу TOW, протитанкові комплекси Javelin та AT-4, транспортні засоби HMMWV, стрілецька зброя та боєприпаси, гранати, тепловізори, тренувальне обладнання, обладнання та боєприпаси для підривних робіт, а також запчастини.

"Сполучені Штати продовжуватимуть співпрацювати з близько 50 членами Альянсу і партнерами через Контактну групу з питань оборони України і пов'язані з нею коаліції з метою задоволення нагальних потреб України на полі бою і захисту від російської агресії", – додали в Міноборони США.

Новий пакет, як повідомлялось, оголосив президент США Джо Байден у розмові з Володимиром Зеленським.

Попередній пакет військової допомоги на суму 375 мільйонів доларів США оголошували наприкінці вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: