Уряд Румунії схвалив положення про умови навчання українців на F-16

Новини — Середа, 16 жовтня 2024, 22:26 —

Румунський уряд у середу, 16 жовтня, затвердив правові процедури та умови для підготовки українського персоналу, який експлуатує літаки F-16.

Про це повідомив речник уряду Румунії Міхай Константін, пише "Європейська правда" з посиланням на Digi24.

Як уточнив Константін, постанова була ухвалена на виконання "зобов'язання, взятого Румунією на саміті НАТО у Вільнюсі".

"Уряд затвердив правові процедури та умови підготовки українського персоналу, який керуватиме літаками F-16, що відбуватиметься на 86-й авіабазі "Фетешть", – уточнив він.

Реклама:

За словами речника, таким чином Румунія робить свій внесок у надання українському персоналу необхідних знань для експлуатації, технічного обслуговування та ремонту винищувачів F-16.

"У контексті війни, що триває біля кордонів Румунії, надання цієї підтримки є інвестицією в національну і союзницьку безпеку, яка може стати сигналом про згуртованість Європейського Союзу, НАТО і країн-партнерів", – додав Константін.

У вересні міністр оборони України Рустем Умєров уперше повідомив про початок навчання українських льотчиків на F-16 у Румунії після розмови з румунським візаві Анджелом Тилваром.

Румунська сторона пізніше підтвердила початок підготовки першої групи українців на винищувачах, причому практична підготовка може початись уже до кінця року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: