Зеленський відповів, що буде, якщо партнери не підтримають "план перемоги"

Четвер, 17 жовтня 2024, 14:12 - Христина Бондарєва

Президент Володимир Зеленський заявив, що якщо партнери не підтримають його "план перемоги", то це стане привілеєм для Росії та великою помилкою.

Про це Зеленський  сказав на брифінгу в Брюсселі після участі у засіданні Євроради, де він представив "план перемоги", повідомляє "Європейська правда".

Президент наголосив, що у плані є і зброя, і запрошення до НАТО, і економічне посилення, яке дасть визначеність, що в Україні будуть інвестиції, та що її ресурси будуть захищені і не діставатимуться Росії або їх союзникам.

"Якщо не дадуть, нам буде дуже складно. Це буде привілей від світу до Росії. Слабкість України – це сила для Росії. І я думаю, це буде великою помилкою", – переконаний Зеленський.

"Ми можемо говорити, що запрошення до НАТО, а також пакет стримування, пакет далекобійної зброї – ми можемо все це мати превентивно. Це ще не членство у НАТО, це запрошення. Але це ознака, що ми там будемо, що Україна не наодинці", – додав глава держави.

Президент також зауважив, що на саміті ЄС у четвер 18 партнерів коментували його "план перемоги".

Нагадаємо, німецький канцлер Олаф Шольц, коментуючи представлений президентом Володимиром Зеленським "план перемоги", зазначив, що є рішення, які він ухвалив, і вони "не зміняться".

Президент Литви Гітанас Науседа зазначив, що не побачив нічого нового у "плані перемоги" президента Володимира Зеленського, адже більшість пунктів – це аспекти, щодо яких ЄС досі вагається.