Службі безпеки Молдови довелось спростовувати фейк про блокування нелояльних до влади ЗМІ

Новини — Четвер, 17 жовтня 2024, 16:22 —

Служба інформації і безпеки Молдови (СІБ) заперечила свою причетність до нібито документа СІБ про наміри блокувати критичні до влади ЗМІ. 

Про це повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда".

У Молдові почав поширюватися нібито наказ СІБ про те, що служба проводить аудит медіа, що поширюють "опозиційні погляди" і "публікації з критикою дії влади", і за підсумками перевірки деякі ЗМІ можуть заблокувати. 

СІБ у своєму коментарі назвала документ фейком та зазначила, що пошта, з якої зроблена розсилка, не має відношення до СІБ. 

Реклама:

"Інформація не відповідає дійсності, а явною метою її поширення є завдання шкоди іміджу та авторитету служби… Підтверджуємо рішучість зберігати нейтралітет і неупередженість у повсякденній роботі та зосереджуватись на виконанні своїх завдань, що стосуються виключно національної безпеки, у суворій відповідності законодавству", – заявили у комюніке.

Днями МЗС Молдови заявило, що в Росії можуть організувати незаконне підвезення виборців до дільниць у спробі вплинути на результати молдовських президентських виборів.

Поліція та СІБ заявили, що десятки молодих людей із Молдови пройшли інструктаж у Москві, щоб влаштовувати масові заворушення на акціях протесту напередодні виборів президента і конституційного референдуму про вступ до ЄС, що відбудуться у неділю 20 жовтня.

Дивіться відеоблог "ЄвроПравди" на цю тему Вибори чи ВІЙНА? Що Кремль готує для Молдови після 20 жовтня.

Раніше "ЄвроПравда" розповідала, як Росія сконцентрувала небачені досі зусилля для впливу на ситуацію у Молдові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: