Умєров анонсував прибуття шести F-16 від Норвегії "найближчим часом"

Новини — Четвер, 17 жовтня 2024, 17:39 —

Міністр оборони Рустем Умєров після зустрічі з норвезьким візаві Бйорном Арільдом Грамом у межах засідання Ради Україна-НАТО в Брюсселі анонсував прибуття в Україну шести винищувачів F-16, переданих Норвегією.

Про це він написав у Facebook, повідомляє "Європейська правда".

Під час переговорів Умєров і Грам обговорили поточну ситуацію на фронті та потреби Києва, зокрема у далекобійній зброї, а також досягли "конкретних домовленостей" щодо зміцнення протиповітряної оборони.

"Окремий фокус – авіаційна складова. Зокрема, посилення наших спроможностей винищувачами F-16. Норвегія продовжить підтримку і надасть Україні шість літаків найближчим часом", – додав глава Міноборони.

Реклама:

Також Умєров запропонував Норвегії долучитись до прямого фінансування українських оборонних підприємств та взяти "шефство" над однією з бригад Збройних Сил України для її навчання та комплектування.

У липні уряд Норвегії ухвалив рішення передати Україні шість винищувачів F-16. Тоді повідомлялось, що перші з них мають надійти протягом 2024 року.

Відправку своїх винищувачів раніше публічно підтвердили Нідерланди, не сказавши, скільки саме отримала Україна.

Тим часом, за даними ЗМІ, США переорієнтовують підготовку українських пілотів F-16 на молодих курсантів, а не на досвідчених військовослужбовців, що може відкласти термін, коли Київ отримає повну ескадрилью літаків західного виробництва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: